Robin Lumley

Robin Lumley er ein britisk jazzfusion-musikar, klaverspelar, plateprodusent og forfattar, som var medlem av bandet Brand X med trommeslagaren Phil Collins, gitaristen John Goodsall og bassisten Percy Jones. Han er tremenningen til skodespelarinna Joanna Lumley.[1][2]

Robin Lumley
OpphavStorbritannia
Instrumenttangentinstrument
PlateselskapRSO
Verka somjazzmusikar

Han har òg spelt med artistar som David Bowie og har produsert album for Rod Argent, Bill Bruford og Orleans.

Lumley skreiv boka Tay Bridge Disaster: The People's Story om Tay Bridge som kollapsa i 1879 då eit tog køyrde over ho.[3][4]

DiskografiEndra

Som leiarEndra

  • 1975 Peter & The Wolf med Jack Lancaster
  • 1976 Marscape med Jack Lancaster[5]

Med Brand X

  • 1976 Unorthodox Behaviour
  • 1977 Moroccan Roll
  • 1977 Livestock
  • 1978 Masques
  • 1979 Product
  • 1980 Do They Hurt?
  • 1982 Is There Anything About?
  • 1997 Live at the Roxy L.A. 1979
  • 1998 Missing Period
  • 2003 Macrocosm: Introducing...Brand X
  • 2015 Ronnie Scotts Live 1976
  • 2016 Rochester 1977[5]

Som sidemannEndra

KjelderEndra

  1. Evans, David; Minns, David (30. mars 2015). THIS WAS THE REAL LIFE: The Tale of Freddie Mercury. Tusitala Press. s. 30–. ISBN 978-1-78301-635-8. Henta 21. desember 2018. 
  2. «WillWin Music Projects». davewindle. Henta 11. april 2020. 
  3. Lumley, Robin (2013). Tay Bridge Disaster: The People's Story. Stroud: The History Press. ISBN 978-0-7524-9946-8.  Foreword by Monty Python's Terry Jones.
  4. Dalton, Alastair (1. desember 2013). «Memorial Sparks Tay Bridge deaths row». The Scotsman. Henta 30. oktober 2017. 
  5. 5,0 5,1 5,2 «Robin Lumley | Credits». AllMusic (på engelsk). Henta 11. april 2020.