Scandal
Singel av Queen
frå albumet The Miracle
B-side

«My Life Has Been Saved»

Språk engelsk
Utgjeve 9. oktober 1989
Innspelt 1988
Sjanger New wave, poprock
Lengd * 4:43 (album)
  • 6:23 (12" extended version)
Selskap Parlophone, EMI, Capitol
Komponist Brian May
Tekstforfattar Brian May
Låtskrivar(ar) Queen
(Brian May)
Produsent Queen og David Richards
Queen-kronologi 
«The Invisible Man»
(1989)
Scandal «The Miracle»
(1989)


«Scandal» er ein song av det britiske rockebandet Queen. Han vart gjeven ut som den fjerde singelen frå albumet The Miracle i 1989 og nådde 25. plassen på den britiske singellista.[1] Singelen vart gjeven ut i USA òg, men gjekk ikkje inn på lista der.

Den originale versjonen av songen «My Life Has Been Saved» vart gjeven ut som B-sida til singelen, før May, Taylor, Deacon og Richards omarbeidde songen for det femtande og siste studioalbumet sitt, Made in Heaven. I 1995-utgåva var den originale gitarintroen erstatta med klaverinstrument spelt av bassisten John Deacon.

Kompsosijon endre

«Scandal» vart skriven av Brian May, men er tilskriven heile Queen. Songen handlar om den uønskte merksemda som May og Freddie Mercury fekk i pressa seint i 1980-åra. May gjekk gjennom eit skilsmål frå den første kona si, Chrissie Mullen, og hadde eit forhold med skodespelaren Anita Dobson. Mercury hadde testa positivt for HIV i 1987, men annonserte ikkje at han hadde viruset før dagen før han døydde i november 1991. Det var aukande spekulasjonar i media om helsa hans då utsjånaden hans endra seg, særleg tok han av mange kilo, som var med på å gje liv til spekulasjonane om at han var alvorleg sjuk.[2]

Musikkvideo endre

I videoen spelar bandet på ein scene utforma som ei avis. Han vart filma i Pinewood Studios i september 1989, og er kjend for den magre utsjånaden til Mercury.

Medverkande endre

Lister endre

Liste (1989) Plassering
Den nederlandske singellista[3] 12
Irish Singles Chart[4] 14
UK Singles Chart[1] 25

Kjelder endre

  1. 1,0 1,1 «Queen - Full Official Chart History». Official Charts Company. Official Charts Company. Henta 20. januar 2016. 
  2. «Scandal - Queenpedia». Queenpedia.com/. Henta 25. juli 2016. 
  3. «Queen - Scandal - Dutchcharts». dutchcharts.nl. Hung Medien. Henta 21. januar 2016. 
  4. http://www.irishcharts.ie

Bakgrunnsstoff endre