Steve Ripley

amerikansk songar og musikar

Paul Steven Ripley (fødd 1. januar 1950 i Boise i Idaho i USA)[1] er ein USA-amerikansk plateartist, produsent, låtskrivar, lydteknikar, gitarist og oppfinar. Han har vore aktiv i musikkindustrien sidan 1977. Han er òg leiar i countryrockbandet The Tractors.

Steve Ripley
SteveRipley OHC Commerce.jpg
Fødd1. januar 1950
FødestadBoise
Død3. januar 2019 (69 år)
DødsstadOklahoma
OpphavUSA
SjangerCountry
Instrumentgitar, vokal
Verka sommusikar, songar, gitarist, musikkprodusent, musikkinstrumentmaker, komponist

Som produsent, lydteknikar og studiomusikar har han arbeidd med Bob Dylan, J.J. Cale (på Shades, 8 og Roll On), og han produserte Clarence «Gatemouth» Brown og Roy Clark (på Makin' Music) og Johnnie Lee Wills (på Reunion).[2] Bob Dylan har omtalt Ripley som ein av favorittgitaristane hans.[3]

DiskografiEndra

The TractorsEndra

  • 1994 : The Tractors (Arista)
  • 1995 : Have Yourself a Tractors Christmas (Arista)
  • 1998 : Farmers in a Changing World (Arista)
  • 2001 : Fast Girl (Boy Rocking)
  • 2002 : The Big Night (Boy Rocking)
  • 2005 : The Kids Record (Boy Rocking)
  • 2009 : Trade Union (Boy Rocking)

SolodiskografiEndra

FilmmusikkEndra

  • 1976: «Flying Upside Down in My Plane» (for filmen Deportee)

KjelderEndra

  1. «Steve Ripley | Gratis muziek, tourneedata, foto's, video's». Profile.myspace.com. Arkivert frå originalen 2010-08-05. Henta 17. mars 2013. 
  2. «Steve Ripley (The Tractors)». Swampland. 1. januar 1950. Henta 17. mars 2013. 
  3. «Bob Dylan's America». rollingstone.com. 14. mai 2009. 

BakgrunnsstoffEndra