Tomm Kristiansen

Tomm Kristiansen (fødd 22. januar 1950) er ein norsk journalist og forfattar.

Tomm Kristiansen
Tomm Kristiansen.JPG
Fødd 22. januar 1950 (71 år)
Eidsberg
Yrke journalist, skribent, Korrespondent, politisk rådgiver

Kristiansen er fødd i Eidsberg. Han byrja i NRK i 1979, og han har som NRK-tilsett arbeidd for Dagsnytt i København, korrespondent i Harare frå 1990 til 1994 og leiar for Utenriksredaksjonen.

I 1995 fekk Kristiansen Den Store Journalistprisen for arbeidet sitt.

I 2006 slutta han i NRK og begynte som medierådgjevar for Salva Kiir, president i Sør-Sudan og visepresident i Sudan.[1]

BibliografiEndra

  • Blant Vårherres klovner (1983)
  • Det gode håp (1993)
  • Mor Afrika (1994)
  • På Parfymefloden og andre reiser (1995)
  • Mandelas land. En fortelling om frihet (1996)
  • Mørk Safari. Beretningen om Henry M. Stanley (1998)
  • Høvdingen (1999)
  • Mannen fra Nasaret (2000)
  • Langs myrraveien (2002)

KjelderEndra

  1. Aftenposten.no: NRK-veteran rådgiver for Sør-Sudans leder (lest 2006-09-13 12:30)