Tomm Kristiansen (22. januar 19596. november 2022)[1] var ein norsk journalist og forfattar.

Tomm Kristiansen

Statsborgarskap Noreg
Fødd 22. januar 1950
Eidsberg kommune Sjå dette på Wikidata
Død

6. november 2022 (72 år)

Yrke journalist, skribent, Korrespondent, politisk rådgiver
Prisar Kringkastingssjefens språkpris, Den store journalistprisen

Kristiansen var fødd i Eidsberg. Han byrja i NRK i 1979, og han har som NRK-tilsett arbeidd for Dagsnytt i København, korrespondent i Harare frå 1990 til 1994 og leiar for Utenriksredaksjonen.[1]

I 1995 fekk Kristiansen Den Store Journalistprisen for arbeidet sitt.

I 2006 slutta han i NRK og begynte som medierådgjevar for Salva Kiir, president i Sør-Sudan og visepresident i Sudan.[2]

Bibliografi

endre
  • Blant Vårherres klovner (1983)
  • Det gode håp (1993)
  • Mor Afrika (1994)
  • På Parfymefloden og andre reiser (1995)
  • Mandelas land. En fortelling om frihet (1996)
  • Mørk Safari. Beretningen om Henry M. Stanley (1998)
  • Høvdingen (1999)
  • Mannen fra Nasaret (2000)
  • Langs myrraveien (2002)
  • Afrika – en vakker dag (2006)
  • Utenriks – hendelser verden ikke må glemme (red.) (2008)
  • Presidentens mann (2009)
  • Cape Town – i regnbuens tid (2011)
  • Jesus – opprører og fredselsker (2013)
  • Da Gud skiftet mening : Femti år som forandret kirken, med Trond Bakkevig, Cappelen Damm (2018)

Kjelder

endre
  1. 1,0 1,1 Ulvin, Philippe Bédos (6. november 2022), «Mangeårig Afrika-korrespondent Tomm Kristiansen er død», NRK (på norsk bokmål), henta 6. november 2022 
  2. Aftenposten.no: NRK-veteran rådgiver for Sør-Sudans leder (lest 2006-09-13 12:30)