Gloucestershire er eit grevskap sørvest i England. Grevskapet består av delar av Cotswold Hills, delar av den flate, frodige dalen til elva Severn og heile Forest of Dean.

Gloucestershire
Geografi
Status Seremonielt og ikkje-metropolitansk grevskap
OpphavHistorisk
Region Sørvest-England
Areal 3 150 km²
Demografi
Folketal
- Totalt (2008)
- Folketettleik

840 200
266,7 /km²
Etnisitet 97,3 % kvite
Distrikt
  1. Gloucester
  2. Tewkesbury
  3. Cheltenham
  4. Cotswold
  5. Stroud
  6. Forest of Dean
  7. South Gloucestershire (sameint)

Administrasjonsbyen er Gloucester og andre viktige byar er Cheltenham, Stroud, Cirencester og Tewkesbury.

Det seremonielle grevskapet grensar til Gwent i Wales (i dag Monmouthshire) og i England til dei seremonielle grevskapa Herefordshire, Worcestershire, Warwickshire, Oxfordshire, Wiltshire, Somerset og Bristol. Som administrativt grevskap omfattar det ikkje South Gloucestershire som er ei sameint styresmakt.

Historie endre

Gloucestershire er eit historisk grevskap nemnt i den anglo-saksiske krønika på 900-talet, men Winchcombe og Forest of Dean vart ikkje ein del av grevskapet før seint på 1000-talet. Gloucestershire omfatta opphavlet den «vesle byen» Bristol. Bristol vart ein del av det administrative grevskapet Avon i 1974.

Då Avon vart oppheva i 1996 vart regionen nord for Bristol ei sameint styresmakt kalla South Gloucestershire og er i dag ein del av det seremonielle grevskapet Gloucestershire.

I juli 2007 vart Gloucestershire råka av storflaum, ein av dei verste ein veit om i britisk historie. Titusenvis av innbyggjarar vart råka. Skadane vart estimerte til over to milliardar pund.[1]

Grevskapet kom seg raskt etter katastrofen og har sidan satsa mykje på turisme i området.

Bakgrunnsstoff endre

  Wikimedia Commons har multimedia som gjeld: Gloucestershire

Kjelder endre


51°50′N 2°10′W / 51.833°N 2.167°W / 51.833; -2.167