Jessica av The Allman Brothers Band

Jessica
av The Allman Brothers Band
frå albumet Brothers and Sisters
B-side

«Come and Go Blues»

Utgjeve Desember 1973
Innspelt Desember 1972
Sjanger
Lengd 7:28
Selskap Capricorn 0036
Komponist Les Dudek, Dickey Betts
Tekstforfattar Les Dudek, Dickey Betts
Låtskrivar(ar) Dickey Betts
Produsent
The Allman Brothers Band-kronologi 
«Ramblin' Man»
(1973)
Jessica «Nevertheless»
(1975)


«Jessica» er eit instrumentalt stykke av det amerikanske rockebandet The Allman Brothers Band, gjeve ut i desember 1973 som den andre singelen frå det fjerde studioalbumet deira, Brothers and Sisters (1973). Songen vart skriven av gitaristen Dickey Betts og var ei hyllest til sigøynerjazz-gitaristen Django Reinhardt, sidan han vart skriven for å berre spelast med to fingrar på venstre handa.

Betts skreiv det meste av «Jessica» på garden til bandet i Juliette i Georgia. Han kalla stykket opp etter dottera, Jessica Betts, som var spedbarn då songen kom ut. Ho hadde hoppa opp og ned til rytmen i songen og Betts prøvde å fange haldninga hennar i melodien. Han inviterte med seg gitaristen Les Dudek til å samarbeide på stykket, og Dudek skreiv mellomspelet. Arrangementet vart laga før innspelinga, som fann tad i Capricorn Sound Studios i Macon i Georgia.

Songen vart gjeven ut på singel etter den store suksessen dei hadde hatt med «Ramblin' Man», men «Jessica» vart ikkje ein like stor suksess. Trass i dette vart han mykje spelt på radio. Kritikarane har ofte vore særs positive og kalla det høgdepunktet på albumet, og i 2006 omtalte Wall Street Journal songen som «eit sant nasjonalt arvestykke».

Songen er blitt særs kjend som kjenningsmelodien til bilprogrammet Top GearBBC Two

Salslister endre

Liste (1973) Plassering
Canada Top Singles (RPM) 35
Canada Adult Contemporary (RPM) 68
Nederland (Nederlandsk Topp 40)[1] 29
US Billboard Hot 100[2] 65
US Easy Listening (Billboard)[3] 29

Kjelder endre