Matamata

Matamata
Frå «Hobbiton»-området
Frå «Hobbiton»-området
Styresmakter
Land
Region
New Zealand
Waikato
Geografi
Koordinatar 37°49′0″S 175°46′0″EKoordinatar: 37°49′0″S 175°46′0″E
Tidssone NZST (UTC+12)
Plassering
Matamata is located in New Zealand

Matamata er ein småby i regionen WaikatoNordøyaNew Zealand. Det totale folketalet i området ligg kring 12 000 menneske, der den eine halvdelen bur i byen, den andre ute på bygda. Byen ligg nær høgdedraget Kaimai Ranges, og i eit blømande landbruksområde som er kjent for oppdrett av fullblodshestar. Han er eindel av distriktet Matamata Piako, som omfattar dei omgjevande landdistrikta så vel som tettstadane Morrinsville og Te Aroha.

Riksvegen State Highway 27 og jarnvegssidelinja Kinleith Branch railway går gjennom byen.

HobbitonEndra

Ein nærliggjande gard vart nytta som staden «Hobbiton» i Peter Jacksons filmtriologi The Lord of the Rings, og eit «Velkomen til Hobbiton»-skilt er no sett opp ved hovudvegen. Ved eit merkeleg tilfelle er den einaste andre byen i verda med same namn — Matamata i Tunisia — nytta ved innspelinga av George Lucas' filmserie Star Wars.

MediaEndra

Matamata er òg sete for ulike mediakanalar, mellom desse fjernsynskanalane tvCentral, TV Rotorua og iTV Live, noko som er uvanleg for ein by av denne storleiken.

Andre tettstader i Matamata-områdetEndra

BakgrunnsstoffEndra

Media

KjelderEndra

  Denne geografiartikkelen som har med New Zealand å gjere, er ei spire. Du kan hjelpe Nynorsk Wikipedia gjennom å utvide han.