Western Bay of Plenty District

Western Bay of Plenty District Council er eit distrikt i regionen Bay of PlentyNew Zealand. Administrasjonssenteret til distriktet ligg i Greerton i Tauranga City (som er eit eige område, og som ikkje ligg i distriktet). Distriktet omkransar Tauranga City, og omfattar Matakana Island, ved innløpet til Tauranga Harbour.

Western Bay of Plenty District
Western Bay of Plenty Territorial Authority.PNG
Folketal: 44 400 (Estimat 30. juni 2008)[1]
Største by: Tauranga
Distrikt
Namn: Western Bay of Plenty District Council
Areal: 2 120 km²
Heimeside: http://www.wbopdc.govt.nz/
Adressa til
distriktsforvaltinga:
Barkes Corner
Cameron Road
Private Bag 12803
Tauranga
E-post: customercare@wbopdc
Regionstyre
Namn: Bay of Plenty Regional Council
Heimeside: http://www.envbop.govt.nz

Distriktet vart til etter lokalstyrereformene i 1989 der dei gamle områda Tauranga County og Te Puke Borough vart slegne saman med mindre grensejusteringar. Dei største endringane var i nordaust, der Waihi Beach vart overført til distriktet frå det gamle Ohinemuri County, og i nærleiken av Tauranga City, der noko av omlandet som tidlegare hadde høyrt til landdistriktet, vart overført til byen.

Distriktet er delt inn i fem wards (som mellom anna tener som valkrinsar ved val til distriktsstyret), desse er Waihi Beach, Katikati, Kaimai, Te Puke og Maketu.

DemografiEndra

Distriktet hadde eit estimert folketal på 44 400 i juni 2008. Ved folketeljinga i 2006 var 16% av populasjonen maoriar. Av innbyggjarane budde då 1 773 i Waihi Beach, 3 579 i Katikati og 7 080 i Te Puke. Arealet til distriktet er 2 120,675 km².

ReferanseEndra

BakgrunnsstoffEndra