Opna hovudmenyen

Carl Frode Tiller

norsk historikar og skribent

Carl Frode Tiller (fødd 4. januar 1970)[1] er ein norsk forfattar, historikar og musikar frå Namsos.

Carl Frode Tiller
Carl Frode Tiller auf der Frankfurter Buchmesse 2019.jpg
Nasjonalitet Norsk
Fødd 4. januar 1970 (49 år)
Namsos
Yrke Forfattar
Språk nynorsk
Periode 2001-
Sjanger roman
Debut Skråninga
Nettstad cftiller.no

Tiller forfattardebuterte med romanen Skråninga i 2001. Boka vart svært godt teken mot av kritikarane og han fekk Tarjei Vesaas' debutantpris og P2-lytternes romanpris for henne. Romanen Innsirkling frå 2007 gav han Brageprisen. Han vart nominert til Nordisk Råds litteraturpris for både Innsirkling og Innsirkling 2, og fekk European Union Prize for Literature i 2009 for Innsirkling. Tiller skriv bøkene sine på nynorsk.

Bøkene hans har vorte omsette til svensk, dansk, islandsk, fransk, tsjekkisk og ungarsk.[2]

Saman med Håvard Thørring er han gruppa Kong Ler, som har utgjeve to CD-ar.

UtgjevingarEndra

BibliografiEndra

  • Skråninga – roman (2001)
  • Bipersonar – roman (2003)
  • Innsirkling – roman (2007)
  • Folkehelsa – skodespel (2009)
  • Skråninga – skodespel (2010)
  • Innsirkling 2 – roman (2010)
  • Portrett av ein varulv – skodespel (2011)

DiskografiEndra

  • Kong Ler - Smil! – CD (1997)
  • Kong Ler - Sauter, et bakterievorspiel bak beingrinda – CD (2000)

TeateroppføringarEndra

PrisarEndra

ReferansarEndra

  1. ««Carl Frode Tiller»». forfatterkatalogen.no. Henta 12. april 2012. 
  2. «Tiller, Carl Frode». aschehoug.no. Henta 11. desember 2011. 
  3. Bjørnsonstipendet, Bjørnsonfestivalen
  4. [http://www.nrk.no/trondelag/tiller-hedret-med-sultprisen-1.6184803 Tiller hedret med Sultprisen, NRK Trøndelag]

BakgrunnsstoffEndra