Opna hovudmenyen

Henry Campbell Liken McCullough (21. juli 194314. juni 2016)[1] var ein nordirsk gitarist, songar og låtskrivar. Han er mest kjend som medlem av banda Spooky Tooth, The Grease Band og Wings. Han har òg arbeidd og spelt inn musikk som soloartist og studiomusikar.

Henry McCullough
Henry McCullough in the studio in 2008.jpg
Henry McCullough i studio i 2008
Fødd21. juli 1943(1943-07-21)
FødestadPortstewart i Nord-Irland
Død14. juni 2016 (72 år)
DødsstadBallywindelland, Ballymoney, Northern Ireland
FødenamnHenry Campbell Liken McCullough
OpphavUSA
Aktiv1961–2016
SjangerRock
InstrumentGitar, bassgitar, vokal
Tilknytte artistarÉire Apparent, The Grease Band, Spooky Tooth, Wings, Frankie Miller, Joe Cocker
PlateselskapDark Horse Records
Verka somMusikar


DiskografiEndra

Soloalbum

  • Mind Your Own Business (1975)
  • All Shook Up (1982) maxisingel
  • Hell of A Record (May 1984)
  • Cut (1987)
  • Get In The Hole (1989) konsertopptak
  • Blue Sunset (1998)
  • Belfast To Boston (2001)
  • Unfinished Business (2002)
  • The Henry McCullough Band: FBI Live (2007)
  • Poor Man's Moon (2008)
  • Shabby road (2012)[2]

Andre album


Singlar


KjelderEndra

  1. «Henry McCullough, Guitarist for Wings, Dies at 72». The New York Times. 14. juni 2016. Henta 14. november 2016. 
  2. 2,0 2,1 «Henry McCullough credits». allmusic.com. Henta 19. mai 2018. 

BakgrunnsstoffEndra