Opna hovudmenyen

Joanne Gignilliat Trimmier Woodward (fødd 27. april 1930 i Thomasville i Georgia) er ein amerikansk skodespelar.

Joanne Woodward
Joanne Woodward 1960.JPG
Fødd 27. februar 1930
Thomasville
Yrke fjernsynsskodespelar, filmskodespelar, stemmeskodespelar, teaterprodusent, TV-regissør, filmprodusent, TV-produsent, teaterskodespelar, skodespelar
Joanne Woodward på Commons
Joanne Woodward i The Stripper frå 1963
Joanne Woodward

Woodward har medverka i kring 45 filmar og TV-produksjonar, og ho vann ein Oscar i 1958 for beste kvinnelege hovudrolla i filmen «Evas tre ansikter» (Three faces of Eve). Ho var òg den første, 9. februar 1960, som fekk ei stjerne på Hollywood Walk of Fame.

Joanne Woodward var gift med Paul Newman frå 1958 til han døydde i 2008.

Oscar-prisar og nomineringarEndra

Filmografi (utval)Endra

  • 1957 Evas tre ansikter (The Three Faces of Eve) : Eve White / Eve Black / Jane
  • 1958 Damene tar offensiven (Rally 'Round the Flag, Boys!) : Grace Oglethorpe Bannerman
  • 1958 (The Long, Hot Summer) : Clara Varner
  • 1959 Slangeskinn (The Fugitive Kind) : Carol Cutrere
  • 1959 Nakne ansikter (The Sound and the Fury') : Quentin Compson
  • 1960 Fra terrassen (From the Terrace) : Mary St.John / Mrs. Alfred Eaton
  • 1961 Paris Blues (Paris Blues) : Lillian Corning
  • 1963 (A New Kind of Love) : Samantha Blake
  • 1968 Sensommer for Rachel (Rachel, Rachel) : Rachel Cameron
  • 1969 Vinneren (Winning) : Elora Capua
  • 1970 WUSA (WUSA) : Geraldine
  • 1971 (They Might Be Giants) : Dr. Mildred Watson
  • 1972 Effekten av gamma-stråler på gule margeritter (The Effect of Gamma Rays on Man-in-the-Moon Marigolds) : Beatrice
  • 1973 Drømmen om sommer (Summer Wishes, Winter Dreams) : Rita Walden
  • 1975 Siste stikk til Harper (The Drowning Pool) : Iris Devereaux
  • 1983 (Harry and Son) : Lilly
  • 1990 Mr. & Mrs. Bridge (Mr. & Mrs Bridge) : India Bridge

KjelderEndra