Witchy Woman
Singel av Eagles
frå albumet Eagles
B-side

«Early Bird»

Utgjeve 1. august 1972
Innspelt Olympic Sound Studios, London
Sjanger Bluesrock, hardrock
Lengd 4:14
Selskap Asylum
Låtskrivar(ar) Don Henley, Bernie Leadon
Produsent Glyn Johns
Eagles-kronologi 
«Take It Easy»
(1972)
Witchy Woman «Peaceful Easy Feeling»
(1972)


«Witchy Woman» er ein song skriven av Don Henley og Bernie Leadon, og spelt inn av det amerikanske rockebandet Eagles. Han vart gjeven ut som den andre singelen frå debutalbumet deira, Eagles, og nådde niandeplassen på Billboard Pop Singles-lista[1] og er den eianste singelen frå albumet med Henley på solovokal.

Bakgrunn og skriving

endre

«Witchy Woman» vart starta av gitaristen Bernie Leadon som skreiv songen medan han var medlem i the Flying Burrito Brothers. Då han kom med i Eagles, gjorde Leadon og Don Henley songen ferdig og var ein av dei første songane Henley skreiv for Eagles. Inspirasjonen for tittelen og teksten var basert på forskjellige kvinner dei hadde møtt og hugsa som forføreriske trollkvinner. Henley hadde særleg Zelda Fitzgerald i tankane etter å ha lese biografien hennar.[2]

Medverkande

endre

Populærkultur

endre

Denne songen, i lag med «Desperado», vart både nytta og referert til i ein episode av situasjonskommedien Seinfeld og serien Dharma and Greg. Songen vart òg nytta i ein episode av serien Cold Case kalla «In the Woods». Songen vert òg nytta i filmen America's Sweethearts i ein scene der Catherine Zeta-Jones går ut av ein limousin.

Kjelder

endre
  1. «Eagles charted singles». Allmusic. Henta 20 February 2010. 
  2. «Liner Notes - The Very Best of The Eagles». Eaglesonlinecentral.com. 10. september 2001. Henta 24. mai 2014. 

Bakgrunnsstoff

endre