Bountyskarv

fugleart
Bountyskarv
Bountyskarv
Bountyskarv
Status
Status i verda: VU Sårbar
Systematikk
Rike: Dyr Animalia
Rekkje: Ryggstrengdyr Chordata
Underrekkje: Virveldyr Vertebrata
Klasse: Fuglar Aves
Orden: Sulefuglar Suliformes
Familie: Skarvefamilien Phalacrocoracidae
Slekt: Leucocarbo
Art: Bountyskarv L. ranfurlyi
Vitskapleg namn
Leucocarbo ranfurlyi

Bountyskarv (Phalacrocorax ranfurlyi) er ein kystbunden sjøfugl og ein mellomstor skarv. Han er endemisk til BountyøyaneNew Zealand.

Skildring Endra

 
Eksemplar frå Auckland Museum.

Bountyskarvar er ca. 71 centimeter med kroppssvekt på 2,5 kilogram. Fjørdrakta er i svart, med kvit underside frå strupen til undergumpen. Kvite flekker på vengfjørene utgjer eit kvitt band på vengen når fuglen sit. Beina er lyseraude og auga har blå augering. Strupe og andlet får ein raud hudpose i hekketida.

Denne arten finst berre rundt øygruppa Bountyøyane, dei er trudd å beite opp til 24 kilometer ut frå land av øygruppa.[1]

Bountyskarvar hekkar i koloniar i øygruppa, inkludert øya Lion Island. Reira er bygd av tang, fjører og småstein. Dei legg 2, nokre gonger 3 egg i oktober til november.

Dei kan samle seg i flokkar på opptil 300 fuglar når dei søkjer føde, og i føda kan det inngå kråkebollar, sniglar, isopodar, småfisk og blekksprutar.

Arten har status som sterkt trua, og bestanden er estimert til 410 kjønnsmodne individ (2005), og er rekna som stabil.[1]

Kjelder Endra

Referansar Endra

  1. 1,0 1,1 BirdLife International 2013

Bakgrunnsstoff Endra

  Commons har multimedium som gjeld: Bountyskarv