Leicestershire (forkorta Leics.) er eit grevskap sentralt i England. Det er kalla opp etter storbyen Leicester, tradisjonelt administrasjonssenteret i grevskapet, sjølv om City of Leicester i dag er ei sameint styresmakt som vert styrt fråskild frå resten av Leicestershire. Grevskapet grensar til Derbyshire i nordvest, Nottinghamshire i nord, Rutland i aust, Warwickshire i sørvest, Staffordshire i vest, Lincolnshire i nordaust og Northamptonshire i søraust.

Leicestershire
Motto: For'ard, For'ard
Geografi
Status Seremonielt og (mindre) ikkje-metropolitansk grevskap
Region Aust-Midlands
Areal 2 156 km²
Demografi
Folketal
- Totalt (2008)
- Folketettleik

940 500
436,2 /km²
Etnisitet 85,0 % kvite
11,9% sørasiatiske
1,2% svarte
1,5% andre
Distrikt

1 Charnwood
2 Melton
3 Harborough
4 Oadby and Wigston
5 Blaby
6 Hinckley and Bosworth
7 North West Leicestershire
8 Leicester (sameint)

County Hall, i Glenfield, om lag 5 km nordvest for sentrum i Leicester er sete for Leicestershire grevskapsråd og hovudkvarteret for styresmaktene i grevskapet.

River Soar spring ut aust for Hinckley, heilt sør i gresvskapet, og renn nordover gjennom Leicester før ho munnar ut i River Trent der Derbyshire, Leicestershire og Nottinghamshire møter kvarandre. Store område i nordvest, rundt Coalville, er ein del av det nye National Forest-området som strekkjer seg inn i Derbyshire og Staffordshire. Det høgaste punktet i grevskapet er Bardon Hill på 278 meter over havet. Dette er òg ein såkalla marilyn.

Historie endre

Dei ytre grensene til Leicester har endra seg lite sidan Domesday Book vart skrive i 1086. Dei einaste større endringane er at Derbyshire har fått eksklaven Measham-Donisthorpe, medan veksten til Market Harborough førte til at Little Bowdon vart overført frå Northamptonshire.

I 1974 vart Rutland underlagt Leicestershire som eit distrikt. Dette vart reversert 1. april 1996.

Bakgrunnsstoff endre

Kjelder endre


52°43′N 1°11′W / 52.717°N 1.183°W / 52.717; -1.183