Opna hovudmenyen

Forslag 1: Senja Den nest største øya på det norske fastlandet. Populært reisemål om sommaren. Artikkelen treng litt omsyn, men eg har ambisjonar om å utvide artikkelen med informasjon henta frå lokale bøker no etterkvart. Dette usignerte innlegget vart skrive av Bjarkan (diskusjon · bidrag)

Godt forslag. Artikkelen er til naud god nok til å koma på framsida som han er, men i utbetra tilstand vil han vera ein pryd. --Ranveig (diskusjon) 6. juli 2016 kl. 15:45 (CEST)

Frå Okshornan på Senja.

Senja er ei øy i Troms fylke. Med eit areal på 1586,3 km² er ho den nest største øya i fasrtlands-Noreg, etter Hinnøya.

Øya har i underkant av 8000 innbyggjarar og er delt mellom kommunane Berg, Torsken, Tranøy og Lenvik, den siste dekker òg noko av fastlandet. Det største fiskeværet på øya er Gryllefjord, som sommarstid har ferjesamband til Andøya i Vesterålen. Flest innbyggjarar finn ein langs Gisundet på innsida av øya. Her ligg òg den største tettstaden, Silsand. Det største fiskeværet er Gryllefjord i Torsken kommune, som sommarstid har ferjesamband med Andøya i Vesterålen. Dei som bur på Senja har i dag ferjefritt vegsamband til fastlandet med Gisundbrua over Gisundet til Finnsnes.

Senja var òg namnet på det gamle futedømet som fram til 1894 omfatta dagens Sør-Troms. Les meir …

Tilbake til prosjektsiden «Utvald artikkel/Veke 30, 2016».