Administrativ inndeling i Serbia

Den administrative inndelinga av Serbia byggjer på kommunar og byar, som utgjer det grunnleggjande nivået i lokalstyret i landet. Det er (2024) 145 kommunar og 29 byar, som er grupperte i 29 adminstrative distrikt, bortsett frå hovudstaden Beograd, som ikkje er del av noko distrikt, men som har status på same nivå som distrikta. Somme av dei største byane er delte inn i bydelskommunar.[1]

For statistiske føremål er landet delt inn i fem statistiske regionar. Av desse har Vojvodina og Kosovo og Metohija formelt status som autonome regionar, men den sistnemnde er kontrollert av den delvis anerkjende sjølvstendige republikken Kosovo og utanfor kontroll av serbiske styresmakter.

Liste

endre

Statistisk region Vojvodina

endre

Statistisk region Beograd

endre

Statistisk region Kosovo og Metohija

endre

Byen Prishtina og dei 28 kommunane i den autonome provinsen Kosovo og Metohija er kontrollerte av den delvis anerkjende sjølvstendige republikken Kosovo og utanfor kontroll av serbiske styresmakter.

Referansar

endre
  1. «Општине и региони у Републици Србији, 2023 (Kommunar og regionar i Republikken Serbia, 2023)» (på serbisk). Републички завод за статистику (Statistikkontoret for Republikken Serbia). 25. desember 2023. Henta 30. september 2024.