Bernard Fowler

Bernard Fowler (fødd 2. januar 1960[1]) er ein USA-amerikansk musikar. Han er mest kjend for eit langvarig samarbeid med The Rolling Stones, og har sunge korvokal for dei sidan 1989 både på studioinnspelinga og konsertar.[1] Fowler har òg gjeve ut to soloalbum,[2] og han har vore korvokalist for ei rekkje andre musikarar. Fowler har turnert og spelt inn musikk med gruppene Tackhead og Bad Dog, og stundom med Nicklebag og Little Axe.

Bernard Fowler
Bernard Fowler 2019 Image.jpg
Bernard Fowler, 2019
Fødd2. januar 1960 (60 år)
FødestadNew York City i USA
FødenamnR. Bernard Fowler
OpphavUSA
AktivSidan 1974
SjangerRock, rock and roll, funk, R&B, blues, countryrock, reggae, bluesrock, gospel
Instrumentvokal, perkusjon, gitar, bassgitar, trombone
Tilknytte artistarThe Rolling Stones, Peech Boys, Herbie Hancock, Bootsy Collins, Tackhead, Charlie Watts, Mick Jagger, Waddy Wachtel, Little Axe
PlateselskapAtlantic, Rolling Stones, Sony
Verka somMusikar, plateprodusent, låtskrivar, skodespelar

DiskografiEndra

Med The Rolling Stones og deira soloprosjektEndra

  • (1985) She's the Boss (Mick Jagger)
  • (1989) Steel Wheels (Rolling Stones)
  • (1991) Flashpoint (Rolling Stones)
  • (1992) Tribute to Charlie Parker with Strings (Charlie Watts)
  • (1992) Slide on This (Ronnie Wood)
  • (1992) Main Offender (Keith Richards)
  • (1993) Warm and Tender (Charlie Watts)
  • (1993) Slide on Live: Plugged in and Standing (Ronnie Wood)
  • (1993) Jump Back (Rolling Stones)
  • (1994) Voodoo Lounge (Rolling Stones)
  • (1995) Stripped (Rolling Stones)
  • (1996) Long Ago and Far Away (Charlie Watts)
  • (1997) Bridges to Babylon (Rolling Stones)
  • (1998) No Security (Rolling Stones)
  • (2000) Live and Eclectic (Ronnie Wood)
  • (2002) Forty Licks (Rolling Stones)
  • (2004) Live Licks (Rolling Stones)
  • (2005) A Bigger Bang (Rolling Stones)
  • (2005) Rarities 1971–2003 (Rolling Stones)
  • (2008) Shine a Light (Rolling Stones)
  • (2010) I Feel Like Playing (Ronnie Wood)
  • (2012) Light the Fuse (Rolling Stones)
  • (2012) GRRR! (Rolling Stones)
  • (2013) Hyde Park Live (Rolling Stones)
  • (2015) From the Vault – Live at the Tokyo Dome (Rolling Stones)
  • (2015) Sticky Fingers Live (Rolling Stones)
  • (2015) Hyde Park Live (Rolling Stones)
  • (2015) Crosseyed Heart (Keith Richards)
  • (2016) Totally Stripped (Rolling Stones)
  • (2016) Havana Moon (Rolling Stones)
  • (2017) Sticky Fingers – Live At The Fonda Theatre 2015 (Rolling Stones)
  • (2018) San Jose '99 (Rolling Stones)
  • (2018) Voodoo Lounge Uncut (Rolling Stones)
  • (2019) Bridges to Bremen (Rolling Stones)
  • (2019) HONK (Rolling Stones)
  • (2019) Bridges to Buenos Aires (Rolling Stones)
  • (2020) Steel Wheels Live (Rolling Stones)

Med andreEndra

Personleg diskografiEndra

  • (2006) Friends With Privileges (Bernard Fowler) (Sony Japan)
  • (2015) The Bura (Bernard Fowler) (MRI) [4]
  • (2019) Inside Out (Rhyme & Reason Records)

KjelderEndra

  1. 1,0 1,1 «Bernard Fowler - The Rolling Stones». www.rollingstones.com. Arkivert frå originalen 2016-04-12. Henta 4. oktober 2020. 
  2. «Bernard Fowler». Discogs. Henta 4. oktober 2020. 
  3. «Ronin». iTunes. 
  4. «The Bura». AllMusic.