Holly Knight

amerikansk songar

Holly Knight er ein USA-amerikansk låtskrivar, songar og pop- og rockmusikar. I 2013 vart ho innlemma i Songwriters Hall Of Fame. Songane hennar har vunne tre Grammy-prisar. Ho er kjend for å ha skrive hittar for somme av dei mest suksessrike artistane i musikkindustrien, som «The Best» for Bonnie Tyler, seinare spelt inn av Tina Turner, og «Love Is a Battlefield» og «Invincible» av Pat Benatar. Ho vart kåra til beste låtskrivar i den 11. årlege lesarundersøkinga til Rolling Stone i lag med Phil Collins, Paul Simon, Billy Joel og Bruce Springsteen.

Holly Knight

Fødd20. hundreåret
FødestadNew York by
OpphavUSA
Aktiv1980–
Sjangerpoprock
Instrumenttangentinstrument, vokal
Verka somsongar, låtskrivar, musikkprodusent
PrisarSongwriters Hall of Fame

Karriere endre

Holly Knight vart ei låtskrivarstjerne i rockeindustrien i 1980-åra. Kritkarane gav ho sjeldan mykje skryt, men ho klarte å definere ein stil for rockeradio på den tida med ei rekkje songar som blanda musklar med melodi[1] med songar som Pat Benatar sin «Love Is a Battlefield», Scandal sin «The Warrior» og Tina Turner sin «Better Be Good to Me». Ho starta karrieren med bandet Spider i starten av tiåret, og spelte klaverinstrument og song korvokal i 1980 på Spider Between the Lines i 1981 og Rough Justice i 1984. Bandet med trommisen Anton Fig, som seinare spele trommer i Late Night With David Letterman, fekk fleire mindre hittar, mellom andre «New Romance (It's a Mystery)», som nådde 39. plassen i USA i 1980.

Etter Spider vart oppløyst fortsette Knight å skrive musikk og var involvert i comebackalbumet til Heart frå 1985 med Heart, der ho skreiv fleire songar, mellom anna «Never», som nådde topp 10. Knight slo seg seinare saman med vokalist Paul Engemann og gitarist Gene Black og danna rocketrioen Device. Dei fekk ein liten hit med singelen «Hanging on a Heart Attack» frå albumet 22B3. Det var det einaste bandet gjorde før Knight gjekk vidare med å skrive for andre artistar. Ho gav ut eit soloalbum i 1989, men det selde dårleg.

Songar endre

Kjelder endre

  1. Tom Demalon. «Holly Knight». Henta 23. april 2016.