Opna hovudmenyen

Marie Hamsun

norsk skodespelar

Marie Hamsun, fødd Andersen, (19. november 18814. august 1969) var ein norsk skodespelar og forfattar frå Elverum. Ho gav ut to diktsamlingar og fleire barnebøker, mellom anna Bygdebarn-serien i fem bind (1924–57). Frå livet med ektemannen Knut Hamsun skreiv ho to memoarar: Regnbuen (1953) og Under gullregnen (1959). Marie og Knut Hamsun hadde barna Tore, Arild, Cecilia og Ellinor.

Marie Hamsun
Knut hamsun 1909.jpg
Marie og Knut Hamsun ca. 1909
Fødd 19. november 1881
Elverum
Død

4. august 1969
Nørholm

Yrke skodespelar, forfattar, skribent, lyrikar
Marie Hamsun på Commons

BibliografiEndra

DiktEndra

  • 1922: Smaadikte
  • 1934: Vintergrønt

BarnebøkerEndra

  • 1924: Bygdebørn: hjemme og paa Sæteren
  • 1925: Barnebilleder, vers, tegninger av Bernt Grønvold
  • Barnebilleder, vers, tonesatt av Ludvig Irgens Jensen, to hefter (Norsk musikforlag)
  • 1926: Bygdebarn: om vinteren
  • 1928: Bygdebarn: Ola i byen
  • 1932: Bygdebarn: Ola og hans søsken
  • 1932: Tripp og Trapp og Trulle, barnevers, tegninger av Ivar Mauritz-Hansen
  • 1955: Tina Toppen
  • 1956: Reisen til Sørlandet
  • 1957: Bygdebarn: folk og fe på Langerud

ErindringarEndra

  • 1953: Regnbuen
  • 1959: Under gullregnen

Om Marie HamsunEndra

KjelderEndra