Opna hovudmenyen

John Anthony (fødd 3. desember 1944) er ein engelsk plateprodusent. Han har arbeidd med Van der Graaf Generator, Genesis, Queen, Roxy Music og Peter Hammill.

John Anthony
Fødd 3. desember 1944
Durham
Yrke musikkprodusent, komponist

KarriereEndra

Anthony var fødd i North Shields. Han byrja i 1966 som DJ i Windsor, der han to år seinare ei kort stund var songar i dei to banda The Soul Agents and Hogsnort Rupert og The Good Good Band.[1] Etter han flytta til London, arbeidde han som DJ på The Roundhouse, UFO Club, og Middle Earth, og så i 1968 på Speakeasy.[2] Etter å ha produsert og spelt inn demo for Yes i 1968, start han karrieren som plateprodusent,[2] og produserte sidan alle artistane under «Six Bob Tour» i 1971, som mellom anna var Genesis, Lindisfarne og Van der Graaf Generator.[3] Han sa om det å produsere musikk: «Det finst ein riktig måte å gjere eit album, og fire hundre feil måtar.»[4]

I 1969 arbeidde han som talentspeidar for Mercury Records i London og signerte kontrakt med og produserte Smile, med bandmedlemmane Brian May og Roger Taylor som seinare spelte i Queen.[5] Ved Mercury vart Anthony spurt av Lou Reizner om å produsere eit album av Van der Graaf Generator. Tony Stratton-Smith, manager for VdGG, vart så imponert over resultatet, The Aerosol Grey Machine, at han hyrte Anthony som talentspeidar og produsent i det nydanna Charisma Records.[6] Seint i 1971 skipa Anthony Neptune Productions, sitt eige produksjonsselskap med eigarane av Trident Studios og signerte Queen til Neptune seint i 1971.[7] I 1973 høyrde Anthony og produsenten Roy Thomas Baker eit demoopptak av Queen og valte å hjelpe dei å produsere debutalbumet, Queen (1973).[8]

Anthony flytta til USA i 1975 og vart talentspeidar ved A&M Records i New York,[9] der han signerte Garland Jeffreys og The Stranglers. Anthony forlét plateindustrien tidleg i 1980-åra.

DiskografiEndra

Dato Artist Album
September 1969 Van der Graaf Generator The Aerosol Grey Machine
seint 1969 Rare Bird Rare Bird
Februar 1970 Van der Graaf Generator The Least We Can Do Is Wave to Each Other
Våren 1970 Affinity Affinity
23. oktober 1970 Genesis Trespass
November 1970 Lindisfarne Nicely Out of Tune
Desember 1970 Van der Graaf Generator H to He, Who Am the Only One
1971 Colin Scot Colin Scot
Juli 1971 Peter Hammill Fool's Mate
Oktober 1971 Van der Graaf Generator Pawn Hearts
12. november 1971 Genesis Nursery Cryme
1. januar 1972 Al Stewart Orange
24. mars 1973 Roxy Music For Your Pleasure
Mai 1973 Peter Hammill Chameleon in the Shadow of the Night
13. juli 1973 Queen Queen
1974 Ace Five-A-Side
1974 A Foot in Coldwater All Around Us[10]
1974 Headstone Bad Habit
1975 Headstone Headstone
1976 Piper Piper[11]
Våren 1976 Arrogance Rumors
1977 The Tubes Now
November 1977 Roxy Music Greatest Hits
29. november 2004 Genesis Platina Collection
2008 Queen Queen: The Singles Collection Volume 1
10. november 2008 Genesis Genesis 1970–1975

KjelderEndra