Opna hovudmenyen

Roger David Glover (fødd 30. november 1945) er ein walisisk bassist, låtskrivar og plateprodusent. Glover er mest kjend som bassist i rockebandet Deep Purple.[1][2]

Roger Glover
Deep Purple - MN Gredos - 03.jpg
Glover på scenen med Deep Purple i 2013
Fødd30. november 1945 (74 år)
FødestadBrecon i Wales
FødenamnRoger David Glover
OpphavStorbritannia, Wales
Aktiv1964 til i dag
SjangerHardrock, Heavy metal, pop rock
InstrumentBassgitar, vokal, gitar, tangentinstrument, munnspel, saksofon
Kjende instrumentRickenbacker 4001
Vigier Excess II Roger Glover Signature Model
Fender Precision Bass
Tilknytte artistarEpisode Six, Deep Purple, Rainbow, Gillan & Glover
Verka somMusikar, låtskrivar, produsent
BornGillian Glover

Familien flytta til London i 1955 og Glover fekk interesse for musikk. I 1961 byrja han å spele bass og danna eit band kalla The Madisons. The Madisons vart seinare til bandet Episode Six, som gav ut fleire singlar.

Glover vart henta til det britiske hard rock-bandet Deep Purple saman med Episode Six-vokalist Ian Gillan i 1969. Han forlét bandet i 1973. I 1974 vart han plateprodusent på heiltid, og produserte plater for blant andre Nazareth, Elf, David Coverdale, Status Quo og Judas Priest. Han gav òg ut soloalbumet The Butterfly Ball.

I 1978 gav Glover ut albumet Elements, men i 1979 vart han invitert med i bandet Rainbow av Ritchie Blackmore. Dei gav ut fleire plater før Glover gav ut sitt tredje soloalbum, Mask i 1984.

Same år vart Deep Purple gjenforeint og Glover er framleis bassist i bandet. Saman med Ian Gillan gav Glover ut albumet Accidentally On Purpose i 1988.

Roger Glovers fjerde soloalbum, Snapshot, kom ut i 2002 og hans femte og hittil siste soloplate Close-Up vart utgjeve i 2009.

DiskografiEndra

Med Episode SixEndra

  • Put Yourself In My Place (1987)
  • BBC Radio 1 Live 1998/1969 (1997)
  • The Complete Episode Six (1991)
  • Cornflakes and Crazyfoam (2002)
  • Love, Hate, Revenge (2005, samlealbum)
 
Roger Glover i London for Sunflower Jam i 2007.

SoloEndra

Som gjesteartistEndra

Som produsentEndra

Film og fjernsynEndra

  • 1976 The Butterfly Ball (film)
  • 1991 Deep Purple – Heavy Metal Pioneers (TV/video)
  • 1995 Rock Family Trees, ep. 'Deep Purple' (TV)
  • 2000 100 Greatest Artists of Hardrock (TV)
  • 2002 Gov't Mule – Rising Low (film)
  • 2002 Classic Albums, ep. 'Deep Purple – Machine Head' (TV/video)
  • 2004 Roger Glover – Made in Wales (TV)
  • 2006 Memo – Ivan Pedersen's 40 års karriere (Video)
  • 2006 Brick by Brick: The Building of Gillan's Inn (Video)
  • 2007 Ian Gillan – Highway Star: A Journey in Rock (TV/Video)

KjelderEndra

BakgrunnsstoffEndra