Opna hovudmenyen

Stephen James «Steve» Howe (fødd 8. april 1947) er ein engelsk gitarist, kjend som medlem av progrockgruppa Yes. Han har òg vore medlem av The Syndicats, Bodast, Tomorrow, Asia og GTR, samt at han har gjeve ut 19 soloalbum fram til 2010.[1]

Steve Howe
Steve howe.jpg
Howe på konsert i 1977
Fødd8. april 1947 (72 år)
FødestadHolloway i London, England
OpphavStorbritannia
Aktiv1964 til i dag
SjangerProgressiv rock, instrumental rock, hardrock, psykedelisk rock, jazzfusion
InstrumentGitar, Lap Steel, Bass VI, Laúd
Kjende instrumentGibson ES-175 Signature model
Tilknytte artistarYes, Asia, GTR, Anderson, Bruford, Wakeman, Howe, Bodast, Tomorrow, The Syndicats, Explorer's Club
PlateselskapAtlantic, Relativity, Eagle, InsideOut, Voiceprint, Caroline, HoweSound
Verka somMusikar, låtskrivar, produsent

Howe vart som ung inspirert av Les Paul og gruppa Tennessee Ernie Ford med gitaristane Speedy West og Jimmy Bryant. I tillegg var han òg interessert i klassisk gitar og jazz, og han har nemnt Barney Kessel[2] som ei inspirasjonskjelde. Han nemner òg Chet Atkins som ei stor kjelde til inspirasjon, og adopterte Atkins sitt prinsipp om at ein gitarist bør kunne spele kva for ein som helst stilart.[3]

Tidleg karriereEndra

Han fekk den første gitaren sin i julegåve som 12-åring og byrja etterkvart å spele på lokale utestader.[4] Han kjøpte sin første el-gitar i 1961.[5]

Solo-diskografiEndra

For diskografi med Yes, sjå Yes#Diskografi

  • Beginnings (1975)
  • The Steve Howe Album (1979)
  • Turbulence (1991)
  • The Grand Scheme of Things (1993)
  • Not Necessarily Acoustic (1994)
  • Homebrew (1996)
  • Quantum Guitar (1998)
  • Pulling Strings (1999)
  • Portraits of Bob Dylan (1999)
  • Homebrew 2 (2000)
  • Natural Timbre (2001)
  • Skyline (2002)
  • Elements (2003)
  • Guitar World (2003)
  • Spectrum (2005)
  • Remedy Live (2005)
  • Homebrew 3 (2005)
  • Motif (2008)
  • The Haunted Melody med Steve Howe Trio (2008)
  • Travelling med Steve Howe Trio (2010)
  • Homebrew 4 (2010)

GjesteopptredenerEndra

VideografiEndra

  • Classic Rock Legends (2002)
  • Careful With That Axe (2004)
  • Steve Howe's Remedy Live (2005)

KjelderEndra

BakgrunnsstoffEndra