Opna hovudmenyen

Robert William Lamm (fødd 13. oktober 1944) er ein amerikansk klaverspelar, songar og låtskrivar som vart kjend som opphavleg medlem i poprockbandet Chicago. Han skreiv mange av dei største hittane deira, som «Does Anybody Really Know What Time It Is?», «Beginnings», «Saturday in the Park», «Dialogue (Part I & II)» og «25 or 6 to 4».

Robert Lamm
Robert Lamm profile plus.jpg
Robert Lamm i 2013
Fødd13. oktober 1944 (74 år)
FødestadBrooklyn i New York
FødenamnRobert William Lamm
OpphavUSA
Aktiv1967 til i dag
SjangerRock, adult contemporary, jazz, progressiv rock
Instrumentvokal, klaverinstrument, gitar, keytar
Stemmetypebaryton
Tilknytte artistarChicago
PlateselskapBlue Infinity
Verka somLåtskrivar
Musikar
Plateprodusent
Gift medAlex Donnelley

LivEndra

 
Robert Lamm (midten) spelar med Earth, Wind & Fire på keytar.

Lamm byrja å spele musikk som barn, og lærte seg å spele piano på eiga hand. Han song òg i Brooklyn Heights choir. Lamm spelte i fleire band på skulen og gjekk på Roosevelt University i Chicago for å studere musikkteori og komposisjon. Tidleg i 1967 vart han med i Chicago og byrja ein fase av karrieren sin som skulle vare over tre tiår. Lamm spelte òg stundom inn soloalbum, som Skinny Boy i 1974, Life Is Good in My Neighborhood i 1995 og In My Head i 1999.

Personleg diskografiEndra

  • 1974: Skinny Boy
  • 1993: Life Is Good In My Neighborhood
  • 1999: In My Head
  • 2000: Like a Brother (Beckley-Lamm-Wilson)
  • 2003: Subtlety & Passion
  • 2004: Too Many Voices (utvida utgåve av In My Head)
  • 2005: Leap Of Faith - Live in New Zealand
  • 2006: Life is Good in My Neighborhood 2.0
  • 2006: Skinny Boy 2.0
  • 2008: The Bossa Project
  • 2012: Living Proof
  • 2012: Robert Lamm Songs: The JVE Remixes

Diskografi med ChicagoEndra

KjelderEndra

BakgrunnsstoffEndra