Opna hovudmenyen

Liste over toppnivådomene

Wikimedia-listeartikkel

Liste over toppnivådomene er eit alfabetisk oversyn over alle verdas toppnivådomene. Lista er lagt opp med felles toppdomene fyrst, så nasjonale domene. Merk at nokre nasjonale domene som er lista opp her ikkje vet nytta, ettersom einingane dei høyrer til har opphøyrd å eksistere (til dømes Sovjetunionen). Andre domene har aldri vorte tekne i bruk (som den norske Bouvetøya).

Liste over toppnivådomene
Ae - Cg Ch - Gw Gy - Mm Mn - Sh Si - Zw
.aero Luftfart .ch Sveits .gy Guyana .mn Mongolia .si Slovenia
.biz Forretningsorg. .ci Elfenbeinskysten .mo Macau .sj Svalbard og Jan Mayen
.com Kommersielt .ck Cookøyane .hk Hong Kong .mp Nord-Marianane .sk Slovakia
.coop Samvirkeorg. .cl Chile .hm Heard og McDonald .mq Martinique .sl Sierra Leone
.edu Utdanning .cm Kamerun .hn Honduras .mr Mauritania .sm San Marino
.gov Styresmaktene i USA .cn Kina .hr Kroatia .ms Montserrat .sn Senegal
.info Open TLD .co Colombia .ht Haiti .mt Malta .so Somalia
.int Internasjonale org. .cr Costa Rica .hu Ungarn .mu Mauritius .sr Surinam
.mil Forsvarsdepartementet i USA .cs Tsjekkoslovakia .mv Maldivane .st Sao Tome og Principe
.museum Museum .cu Cuba .id Indonesia .mw Malawi .su Sovjetunionen
.name Personleg .cv Kapp Verde .ie Irland .mx Mexico .sv El Salvador
.net Nettverk .cx Christmas Island .il Israel .my Malaysia .sy Syria
.org Organisasjonar .cy Kypros .im Isle of Man .mz Mosambik .sz Swaziland
.cz Tsjekkia .in India
.ac Ascension .io Det britiske territoriet i Indiahavet .na Namibia .tc Turks- og Caicosøyane
.ad Andorra .de Tyskland .iq Irak .nc Ny-Caledonia .td Tsjad
.ae Dei sameinte arabiske emirata .dj Djibouti .ir Iran .ne Niger .tf Franske sørlege territorium
.af Afghanistan .dk Danmark .is Island .nf Norfolk Island .tg Togo
.ag Antigua og Barbuda .dm Dominica .it Italia .ng Nigeria .th Thailand
.ai Anguilla .do Den dominikanske rep. .ni Nicaragua .tj Tadsjikistan
.al Albania .dz Algerie .je Jersey .nl Nederland .tk Tokelau
.am Armenia .jm Jamaica .no Noreg .tm Turkmenistan
.an Dei nederlandske antillane .ec Ecuador .jo Jordan .np Nepal .tn Tunis
.ao Angola .ee Estland .jp Japan .nr Nauru .to Tonga
.aq Antarktis .eg Egypt .nu Niue .tp Aust-Timor
.ar Argentina .eh Vest-Sahara .ke Kenya .nz New Zealand .tr Tyrkia
.as Amerikansk Samoa .er Eritrea .kg Kirgisistan .tt Trinidad og Tobago
.at Austerrike .es Spania .kh Kambodsja .om Oman .tv Tuvalu
.au Australia .et Etiopia .ki Kiribati .tw Taiwan
.aw Aruba .eu Den europeiske unionen .km Komorane .pa Panama .tz Tanzania
.az Aserbajdsjan .kn Saint Kitts og Nevis .pe Peru
.fi Finland .kp Nord-Korea .pf Fransk Polynesia .ua Ukraina
.ba Bosnia og Herzegovina .fj Fiji .kr Sør-Korea .pg Papua Ny-Guinea .ug Uganda
.bb Barbados .fk Falklandsøyane .kw Kuwait .ph Filippinane .uk Storbritannia
.bd Bangladesh .fm Mikronesia .ky Cayman Islands .pk Pakistan
.be Belgia .fo Færøyane .kz Kasakhstan .pl Polen .us USA
.bf Burkina Faso .fr Frankrike .pm Saint-Pierre og Miquelon .uy Uruguay
.bg Bulgaria .la Laos .pn Pitcairn .uz Usbekistan
.bh Bahrain .ga Gabon .lb Libanon .pr Puerto Rico
.bi Burundi .gb Storbritannia .lc Saint Lucia .ps Palestina .va Vatikanstaten
.bj Benin .gd Grenada .li Liechtenstein .pt Portugal .vc Saint Vincent og Grenadinane
.bm Bermuda .ge Georgia .lk Sri Lanka .pw Palau .ve Venezuela
.bn Brunei .gf Fransk Guiana .lr Liberia .py Paraguay .vg Dei britiske Jomfruøyane
.bo Bolivia .gg Guernsey .ls Lesotho .qa Qatar .vi Dei amerikanske Jomfruøyane
.br Brasil .gh Ghana .lt Litauen .vn Vietnam
.bs Bahamas .gi Gibraltar .lu Luxembourg .re Reunion .vu Vanuatu
.bt Bhutan .lv Latvia .ro Romania
.bv Bouvetøya .gl Grønland .ly Libya .ru Russland .wf Wallis og Futuna
.bw Botswana .gm Gambia .rw Rwanda .ws Samoa
.by Kviterussland .gn Guinea .ma Marokko .ye Jemen
.bz Belize .gp Guadeloupe .mc Monaco .sa Saudi Arabia .yt Mayotte
.gq Ekvatorial Guinea .md Moldova .sb Salomonøyane .yu Jugoslavia
.ca Canada .gr Hellas .mg Madagaskar .sc Seychellane
.cc Kokosøyane .gs Sør-Georgia .mh Marshalløyane .sd Sudan .za Sørafrika
.cd Den dem. rep. Kongo .gt Guatemala .mk Makedonia .se Sverige .zm Zambia
.cf Sentralafrikanske rep. .gu Guam .ml Mali .sg Singapore .zr Zaire
.cg Republikken Kongo .gw Guinea-Bissau .mm Myanmar .sh St. Helena .zw Zimbabwe